Avaimet herkän ihon hoitoon

Ymmärrä herkkää ihoasi

Kun ihosi oireilee tai reagoi herkästi, voi syynä olla ulkoiset tai sisäiset tekijät. Me siskot autamme sinua löytämään kokonaisvaltaisen lähestymistavan ja työkalut herkän ihon hoitoon. Markkinoilta löytyy monenlaisia herkälle iholle suunnattuja kosmetiikkatuotteita ja hyvä niin. Se ei kuitenkaan välttämättä yksin riitä, sillä herkälle iholle on tyypillistä, että erilaiset ärsykkeet tai muuttuvat elämäntilanteet saattavat saada ihon ainakin tilapäisesti ärtymään, vaikka herkän ihon hoitotuotteet olisivatkin käytössä. Siksi herkkäihoisen kannattaa opetella tuntemaan ihonsa kokonaisvaltaisesti mahdollisimman hyvin, jotta erilaiset oireilut on helppo saada rauhoittumaan heti alkuunsa.

Miten ihon herkkyys näkyy?

Herkkä iho voi oireilla monin eri tavoin ja herkkyyttä voi ilmaantua millä tahansa ihotyypillä. Iho voi punoittaa, kihelmöidä, alkaa tuntua kiristävältä ja kuivemmalta ja siihen voi ilmaantua myös pieniä näppylöitä. Osalla herkkäihoisista on ehkä todettu esimerkiksi atooppinen ihottuma tai rosacea eli ruusufinni. Kaikilla herkkäihoisilla stressi pahentaa oireilua ja yleensä jokin stressaava tilanne on myös voinut alun perin laukaista ihon herkistymisen. Stressi nimittäin saa hermostomme jännitystilaan, jolloin myös kehon immuunipuolustus valpastuu taistelemaan mahdollisia uhkia vastaan. Kun tällainen tila jatkuu liian pitkään, se voi saada immuunipuolustuksemme reagoimaan ja ihomme oireilemaan pienimmistäkin ärsykkeistä, kuten esimerkiksi pölystä, sään tai lämpötilan vaihteluista, kosketuksesta, hikoilusta tms. Herkkä iho reagoi myös helposti esimerkiksi tiettyihin ruokiin, unen määrän tai laadun vähenemiseen ja hormonitasojen muutoksiin kehossa. 

Herkän ihon kokonaisvaltainen hoito

Herkän ihon hoito vaatii säännöllisyyttä ja kärsivällisyyttä. Hoida ihoa mahdollisimman hellävaraisilla tuotteilla, jotka kosteuttavat ja suojaavat ihoa lempeillä luonnollisilla raaka-aineilla. Älä vaihtele ihonhoitotuotteita koko ajan, vaan kuulostele ihosi tilaa ja anna sille aikaa. Unohda myös voimakkaasti ihoa stimuloivat anti-age-tuotteet ja muista, että “vähemmän on enemmän” herkän ihon hoidossa. Käy säännöllisesti kosmetologisessa ihonhoidossa ja suosi myös muita rentouttavia hoitoja. Yritä löytää arjen keskelle muutamia helppoja tapoja tai harrastuksia, joilla saat rentoutettua koko kehoa ja hermostoa. Erilaiset hengitysharjoitukset, jooga ja luonnossa liikkuminen ovat esimerkiksi kaikki hyviä tapoja rentoutua. Panosta unen säännöllisyyteen ja pyri siihen, että käyt pääsääntöisesti nukkumaan kymmeneen mennessä. Tällöin keho ehtii levätä riittävästi ja kehon puhdistusmekanismit ehtivät tehdä tehtävänsä.

Jos ihosi on reaktiivinen, olethan meihin yhteydessä, niin voimme etsiä sinulle oikeanlaiset ihonhoitorutiinit herkän ihon hoitoon ja tuotteet sekä auttaa myös rentoutumisen ja ruokavalion kanssa. Ensimmäinen askeleesi hehkuvaan ja tasapainoiseen ihoon on varata joko konsultaatio- tai hoitoaika Siskonpetiin.
Ensisijainen suosituksemme on Aromaattinen Siskonpeti-hoito, jonka aikana saat juuri ihollesi räätälöidyn hoidon ja asiantuntijamme pääsee perehtymään ihosi tilaan ja haasteisiin. Tarvittaessa saat ohjauksen ravintoterapeutillemme tai vinkkejä stressinhallintaan. On aika voida hyvin, sisko!

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close